Un preparat rapid si sanatos, pe care il pregatesti numaidecat! Fierbi pastele, sotezi legumele, le pui laolalta si obtii cei mai buni taitei chinezesti cu legume.

Ingrediente

400 g taitei chinezesti 4 linguri ulei de susan o ceapa rosie 3 catei usturoi 1 morcov 1 ardei rosu 1 ardei galben 200 g varza tocata fin 1/2 ardei iute (optional) 2 fire ceapa 2 linguri otet 2 linguri sos soia 1 lingura sos chili picant un praf piper
Mod de preparare:

1. Fierbe taiteii chinezesti in apa suficienta, conform indicatiilor de pe ambalaj.
2. Odata fierti, strecoara taiteii chinezesti, clateste-i cu putina apa rece pentru a le opri fierberea si stopeste-i cu putin ulei de susan.
3. Separat, intr-un wok, incinge alte 2 linguri de ulei de susan si soteaza usturoiul cu ceapa rosie taiata feliute.
4. Dupa 1-2 minute, adauga pe rand legumele (morcov, ardei), toate taiate julien, mai putin varza si ardei iute, pe care le adaugi taiate fin.
5. Frige legumele amestecand permanent pana ce incep sa isi schimbe culoarea si consistenta, apoi adauga cele 2 linguri de otet, sosul de soia, lingura de sos chili si piperul, dupa gust.
6. Odata sotate legumele, adauga taiteii chinezesti inapoi peste amestecul de legume si continua prepararea la foc mic, amestecand periodic, pentru 7-8 minute.
7. Serveste taiteii chinezesti cu legume proaspat pregatiti, garnisiti cu ceapa verde tocata fin.