Pui cu susan
Reteta chinezeasca delicioasa de pui cu susan poate fi preparata si acasa, iar secretul acesteia consta intr-o marinada care da gustul caracteristic preparatului.
Ingrediente
Ingrediente pentru marinada
1. Pentru marinada, amesteca supa de pui cu sosul de soia, mierea, otetul, zaharul, amidonul, o lingura de ulei de susan si apa.
2. Pune puiul taiat intr-un recipient cu capac impreuna cu 10 linguri de marinada si lasa-l asa pentru 30 de minute, agitand din cand in cand continutul.
3. Incalzeste lingura de ulei de susan ramasa intr-o tigaie, adauga usturoiul, ghimbirul si chilli. Amesteca pentru 1-2 minute, apoi adauga 450 ml din marinada ramasa si continua sa amesteci pana cand se ingroasa putin.
4. Intr-un bol mare, combina amidonul cu faina, bicarbonatul si marinada ramasa pana devine o pasta groasa si uscata.
5. Trece pieptul de pui prin albusuri, tavaleste-l prin faina, apoi pune-l la prajit pana cand devine auriu, cam 2-3 minute. Scoate-l pe hartie de bucatarie pentru a absorbi uleiul in exces.
6. Serveste puiul asezonat cu marinada combinata cu usturoi, cu semintele de susan presarate deasupra si cu ceapa verde.