Reteta chinezeasca delicioasa de pui cu susan poate fi preparata si acasa, iar secretul acesteia consta intr-o marinada care da gustul caracteristic preparatului.

Ingrediente

1.5 kg piept de pui dezosat, taiat cuburi 200 g amidon 70 g faina 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 3 albusuri batute ulei seminte de susan ceapa verde

Ingrediente pentru marinada

120 ml apa 240 ml supa de pui 150 ml sos de soia 4 linguri miere 4 linguri de otet de orez 3 linguri zahar brun 2 linguri amidon 2 linguri ulei de susan 2 catei de usturoi maruntiti 1 lingura ghimbir ras chilli
Mod de preparare:

1. Pentru marinada, amesteca supa de pui cu sosul de soia, mierea, otetul, zaharul, amidonul, o lingura de ulei de susan si apa.

2. Pune puiul taiat intr-un recipient cu capac impreuna cu 10 linguri de marinada si lasa-l asa pentru 30 de minute, agitand din cand in cand continutul.

3. Incalzeste lingura de ulei de susan ramasa intr-o tigaie, adauga usturoiul, ghimbirul si chilli. Amesteca pentru 1-2 minute, apoi adauga 450 ml din marinada ramasa si continua sa amesteci pana cand se ingroasa putin.

4. Intr-un bol mare, combina amidonul cu faina, bicarbonatul si marinada ramasa pana devine o pasta groasa si uscata.

5. Trece pieptul de pui prin albusuri, tavaleste-l prin faina, apoi pune-l la prajit pana cand devine auriu, cam 2-3 minute. Scoate-l pe hartie de bucatarie pentru a absorbi uleiul in exces.

6. Serveste puiul asezonat cu marinada combinata cu usturoi, cu semintele de susan presarate deasupra si cu ceapa verde.