Tartă cu nectarine

Ce poate fi mai potrivit la final de vară decât o tartă cu nectarine, în stil franțuzesc? Arată spectaculos și are gust delicios.  

Aluat fraged cu unt pentru tarte, biscuiți, plăcinte  și sărățele

Auatul fraged sau aluatul de tartă, așa cum i se mai spune,  poate fi folosit în numeroase moduri în bucătărie. Din același aluat putem face niște biscuiți, fursecuri etc, tarte dulci, tarte sărate aperitiv sau sărățele. Acest aluat fraged se poate găsi în magazine și sub denumirea de pate brisée  sau aluat sfărâmicios. Însă, nu are rost să-l […]

Quiche cu leurdă, brânză și ceapă verde

Quiche cu leurdă, brânză și ceapă verde. Îmi place leurda în orice combinație, mi se pare că dă o aromă deosebită mâncărurilor. Așa că ieri am fost la piață și am cumpărat leurdă, ceapă verde, usturoi verde și multă verdeață. Seara am făcut repede o tartă cu brânză cu leurdă. Nu a mai rămas nicio […]

Clatite Suzette, cu sos de portocale

Crezi ca pana acum ai mancat clatite bune? Daca n-ai incercat sa pregatesti si sa servesti niste clatite frantuzesti Suzette, cu sos bogat de portocale, s-ar putea spune ca n-ai incercat nimic! Le pregatesti exact ca pe cele clasice, doar ca la final nu le umpli cu nimic, ci le treci printr-un sos aromat pe […]

Bezele de casa cu lamaie

Din cateva ingrediente simple obtii niste bezele de casa cu lamaie fragede si delicioase, ce ti se topesc complet in gura. E suficient sa combini cateva ingrediente, insa reteta necesita putina rabdare la coacere, caci asa cum spune si expresia, bezelele nu se coc, mai degraba se usuca la cuptor.

Clafoutis cu prune

Pofta de faimosul desert frantuzesc clafoutis? Traditional, el se pregateste la inceputul verii, cu cirese bine coapte, dar ferme. Daca totusi e toamna si vrei un desert aromat si racoritor, da-i o sansa acestui clafoutis cu prune! Garantat iti va fi pe plac.

Bezele simple de casa, din 4 ingrediente

De ce sa le cumperi din magazin, cand le poti avea proaspete, facute in casa. Bezelele de casa se fac din 4 ingrediente simple, iar prepararea nu dureaza mai mult de 15 minute.

Eclere aperitiv umplute cu avocado

Ai mai incercat vreodata eclere cu avocado? Sunt un aperitiv nu doar delicios, cat si sanatos si plin de antioxidanti!

Macarons ieftine, fara faina de migdale

Ti-ar placea sa pregatesti delicioasele prajiturele macarons acasa, insa nu vrei sa folosesti faina de migdale? Fie ca nu gasesti, ti se pare prea scumpa sau poate ai o alergie la alune, reteta asta de macarons este mai ieftina si practic ai toate ingredientele deja in casa.

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Adori gustul de lamaie in preparatele tale preferate? Atunci musai sa incerci si niste eclere umplute cu crema de lamaie, pudrate cu zahar sau glazurate, servite reci, dar proaspete!