Crezi ca pana acum ai mancat clatite bune? Daca n-ai incercat sa pregatesti si sa servesti niste clatite frantuzesti Suzette, cu sos bogat de portocale, s-ar putea spune ca n-ai incercat nimic!

Le pregatesti exact ca pe cele clasice, doar ca la final nu le umpli cu nimic, ci le treci printr-un sos aromat pe care il obtii numaidecat!

Ingrediente

100 g faina 250 ml lapte 1 ou 2 linguri zahar un praf sare 1 lingura unt/ulei

Ingrediente pentru sosul de portocale

50 g unt 3 linguri zahar 150 ml suc de portocale coaja rasa de la o portocala 1 lingurita esenta portocale
Mod de preparare:

1. Bate oul si adauga laptele, urmate de sare si de zahar.
2. Incorporeaza faina si uleiul, mixeaza bine aluatul si prajeste clatitele pe ambele parti in tigaia bine incinsa.
3. Intr-o tigaie adanca, topeste untul si combina-l cu zaharul, pana cand incep sa se caramelizeze.
4. Adauga sucul de portocale si aroma, urmate de coaja de portocala.
5. Lasa sosul de portocale sa scada, apoi trece fiecare clatita prin sos pentru a obtine clatitele cu portocale Suzette.