Cum pregatesti un chec glazurat cu lamaie si mac din belsug? Urmezi reteta asta si obtii cel mai gustos si aromat desert de casa, gata in scurt timp si cu un minim de ingrediente!

Ingrediente pentru chec

280 g faina 150 g zahar 4 linguri seminte mac 250 ml lapte 2 oua 1 lingurita praf de copt un varf cutit bicarbonat esenta vanilie coaja unei lamai 100 g unt un praf sare

Ingrediente pentru glazura de lamaie

150 g zahar pudra sucul unei lamai
Mod de preparare:

1. Combina faina cu zaharul granulat, bicarbonatul, praful de copt, un praf generos de sare si semintele de mac.
2. Separat, bate ouale cu untul topit, laptele, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
3. Incorporeaza ingredientele uscate in cele lichide, pana obtii un aluat omogen.
4. Toarna compozitia de chec cu lamaie si mac intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt.
5. Da forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 55 minute, sau pana cand se rumeneste si trece testul scobitorii.
6. In rastimp, pentru a obtine glazura de lamaie, bate zeama de lamaie cu zaharul pudra.
7. Dupa ce scoti checul cu lamaie si mac de la cuptor, intinde glazura deasupra si serveste checul dupa racire.

S-ar putea sa-ti placa si: