Un deliciu de prajitura cu gris insiropata, de origine orientala, pe care garantat o vei adora! Uite cat de usor o pregatesti si afla apoi cat de repede dispare de pe platoul de servire!

Ingrediente

400 g gris 150 g zahar 1 pliculet praf de copt 100 g fulgi cocos 2 oua mari 150 g unt 250 g iaurt esenta vanilie 100 g migdale

Ingrediente pentru sirop

400 g zahar 500 ml apa 1 lingurita zeama lamaie
Mod de preparare:

1. Combina zaharul cu zeama de lamaie si cu zeama de lamaie, apoi da-le la fiert pana la dizolvarea completa a zaharului.
2. Separat, combina ingredientele uscate: grisul, zaharul, praful de copt si fulgii de cocos.
3. Incorporeaza apoi si restul de ingrediente (ouale, iaurtul, esenta de vanilie) si toarna compozitia obtinuta intr-o tava de cuptor unsa din belsug cu unt.
4. Intinde compozitia si da-o la frigider pentru 2 ore. Dupa cele 2 ore, traseaza cu un cutit patratele de prajitura cu gris Basbousa si asaza in centrul fiecarui patrat cate o migdala.
5. Da prajitura la cuptor la 190 grade pentru 40 de minute, sau pana cand se rumeneste uniform.
6. Cand scoti prajitura cu gris de la cuptor, insiropeaz-o imediat, apoi mai da-o la cuptor pentru alte 15 minute.