Ai incercat reteta de prajitura ecler fara coacere, dar nu are gustul autentic de eclere? Iata si un tort ecler autentic, exact asa cum ai pregati micutele prajiturele frantuzesti, in varianta cu crema de vanilie fina si frisca delicioasa!

Ingrediente pentru crema de vanilie

4 galbenusuri 100 g zahar 3 linguri amidon esenta vanilie 500 ml lapte un praf sare

Ingrediente pentru frisca

400 ml smantana pentru frisca 3 linguri zahar pudra

Ingrediente pentru aluat

4 oua medii 250 ml lapte 120 g unt 100 g faina un praf sare
Mod de preparare:

Prepararea cremei de vanilie

 

1. Separa 3-4 linguri de lapte, iar restul pune-l la fiert.
2. Combina amidonul cu galbenusurile si zaharul, apoi adauga laptele pastrat.
3. Cand laptele clocoteste, adauga compozitia de galbenusuri si amesteca in crema de vanilie pana cand se ingroasa.

Bate smantana pentru frisca cu zaharul praf, pana ce frisca se tine bine de tel.

Prepararea tortului ecler

1. Combina untul taiat cubulete cu laptele si praful de sare. Cand compozitia s-a topit, adauga faina si amesteca energic pana obtii un aluat dens si nelipicios.
2. Mai tine cratita pe foc si intoarce aluatul de eclere pentru inca 1 minut. Pune aluatul de eclere in bolul de mixer si bate-l pentru 1-2 minute, pentru a-l raci.
3. Adauga apoi ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare in parte cate 1-2 minute. Cand ai obtinut un aluat lipicios, toarna-l intr-un pos de ornat.

4. Pe o tava intinsa, formeaza un cerc mare, de 20-25 cm diametrul, apoi umple-l facand cercuri mai mici, lipite.
5. Da tava la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute, sau pana cand tortul ecler se rumeneste, apoi stinge cuptorul si mai lasa blatul la cuptor pentru inca 10 minute, fara sa deschizi usa.
6. Cand blatul de tort ecler s-a racit complet, taie-l in 2 pe inaltime. Asaza un strat uniform de crema de vanilie pe partea de jos a blatului, iar deasupra intinde frisca.
7. Asaza cea de-a doua jumatate a blatului si pudreaza tortul cu zahar pudra. Da tortul ecler la frigider pentru minim 2 ore, inainte de servire.