Tort Musuroi de Cartita
Putine retete de torturi sunt mai simple decat Musuroiul de Cartita! Nu trebuie nici macar sa te chinui foarte mult cu decorarea lui: tot farmecul lui sta in dezordinea de ciocolata de deasupra tortului!
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru crema
Alte ingrediente
Prepararea blatului pentru tortul Musuroi de Cartita
1. Bate ouale cu zaharul, pana obtii o consistenta spumoasa. Adauga apoi uleiul, laptele si zaharul vanilat. Incorporeaza faina, cacaua si praful de copt, cernandu-le si mixeaza bine aluatul.
2. Toarna compozitia intr-o tava de tort cu peretii detasabili, tapetata cu foaie de copt pe suprafata plana. Da tava la cuptor pentru cca 30 de minute la 180 de grade, sau pana cand tortul trece testul scobitorii.
3. Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi scoate-l din forma. Decupeaza un „capac” in partea de sus a blatului, cam la 1/3 din inaltimea blatului.
4. Goleste interiorul decupat cu un cutit, pastrand 2 cm de blat neatins in interiorul tortului. Nu arunca bucatile de blat pe care le scoti! Odata formata o cavitate pe centrul blatului, introdu bananele curatate de coaja.
Prepararea cremei pentru tortul Musuroi de Cartita
1. Combina amidonul cu faina si zaharul pentru crema, apoi combina-le cu laptele si da-le la foc mediu pana ce se ingroasa. Adauga untul si esenta de vanilie si incorporeaza-le.
2. Lasa crema sa se raceasca, iar in acest timp bate frisca lichida (poti folosi smantana de frisca, insa in acest caz adauga 2-3 linguri de zahar pudra la mixare.)
3. Marunteste ciocolata in robotul de bucatarie sau de mana, pe razatoarea mare. Combina frisca cu crema de vanilie si adauga fulgii de ciocolata obtinuti la robot. Toarna crema peste blatul de tort.
4. Marunteste in robotul de bucatarie restul de blat pe care l-ai scos din centrul tortului. Presara-le pe deasupra cremei puse pe musuroiul de cartita. Da tortul la rece pentru cel putin doua ore inainte de a-l servi.