Prăjitură marchiza cu ciocolată și vișine este un deliciu gata, în doar 45 de minute.

 

 

 

 

 

 

Ingrediente marchizei cu vișine și ciocolată

300 g ciocolată amăruie, dată pe răzătoarea mare sau făcută bucăți mici 125 g unt nesărat, tăiat cuburi 1 linguriță esență de vanilie 6 gălbenușuri 165 g zahăr tos 500 ml frișcă lichidă 50 g cacao, cernută

Pentru crema de umplutură:

400 g vișine în alcool (din vișinată)

Pentru glazură:

100 g ciocolată amăruie, tocată O mână vișine decongelate
Mod de preparare:
  1. Într-un vas neaderent așezat pe foc mic, topește ciocolata, untul, vanilia. Amestecă pentru omogenizare și lasă deoparte să se răcească.
  2. Cu ajutorul mixerului,  combină gălbenușurile cu zahărul, până când obții o cremă consistentă. Micșorează viteza și încorporează amestecul cu ciocolată. Încorporează cacaua și apoi frișca. Atenție la amestec, pentru că nu trebuie să fie prea vâscos, ci ușor tartinabil.
  3.  Toarnă jumătate din cantitate într-o formă de chec, tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt,  și așază un strat de vișine în centru. Toarnă deasupra compoziția rămasă și nivelează suprafața. Dă la frigider și lasă să stea peste noapte. Transferă pe platoul de servit și dă din nou la frigider minimum 20 minute.
  4. Pentru glazură, topește ciocolata la microunde câteva minute și lasă să se răcorească. Stropește marchiza și ornează cu vișine proaspete decongelate. Mai las-o la rece cel puțin o oră, înainte să o servești.