Sufleu de șalău

Peștele se spală, se scurge de apă. Creveţii se spală şi ei şi se pun la fiert, în apă cu sare, alături de peşte. După ce s-au fiert, se scot într-o sită şi se asezonează cu un praf de sare. Într-un vas, se amestecă bine făina cu laptele, astfel încât să nu se formeze cocoloașe, […]

Muşchi de vită în aluat franţuzesc

Se condimentează muşchiul de vită cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei şi vin roşu, se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă să stea la frigider aproximativ 30 de minute. Separat, se spală ciupercile şi ceapa, se toacă mărunt şi se călesc în ulei, la foc mic. După ce s-au înăbuşit bine, […]

Ratatouille cu piept de pui

1. Bucăţile de piept se curăţă şi se spală. Se şterg pe un prosop absorbant şi se ung cu untul moale. Se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-o tavă, se stropesc cu apă, se adaugă 2-3 crenguţe de rozmarin şi se bagă la cuptor. 2. Se curăţă şi se spală legumele, apoi se […]