Sufleu in portocala

Va prezentam o reteta de sufleu de portocala servit… dintr-o portocala. Sufleul in portocala este ideal pentru momentele cand aveti musafiri si doriti sa-i serviti cu ceva inedit. Reteta a fost trimisa de Diana Roman, din Cluj.

Clafoutis cu mure

Clafoutis este un desert copt cu fructe , de origine franceza, devenit extrem de popular la mijlocul secolului 19. Iata cum il puteti prepara si voi:

Pădurea neagră la pahar

Un desert special, care merita incercat – padurea neagra la pahar!

Cosulete cu fructe

Impresioneaza-ti oaspetii cu un desert minunat – cosulete cu fructe!

Ratatouille

Una dintre cele mai celebre rețete ale gastronomiei franțuzești, devenită și mai populară după ce a ieșit simpaticul film cu același nume. Să facem împreună un ratatouille, tocana de legume a Provence-ului! Tăiați ardeii, dovleceii, vinetele, ceapa și roșiile (fără coajă acestea din urmă) în cubulețe și le puneți în vase separate. Turnați ulei cam […]

Cartofi gratinati

Una dintre cele mai populare rețete franțuzești. Puteți să o serviți fie de sine stătător, fie ca și garnitură pentru diferite cărnuri.

Clafoutis cu cireșe

Dacă ești în căutarea umui desert ușor de vară… nu mai căuta! L-ai găsit! Se face ușor și, în afară de cireșe, probabil restul ingredientelor necesare se află deja în cămara ta. Pune într-un blender zahărul, laptele, esența de vanilie, făina, sarea și ouăle și amestecă aproximativ un minut, până se omogenizează. Sau, dacă nu ai […]

Mini quiche în crustă de pâine

Rețetă simplă și sățioasă, a cărei pregătire îți fură numai 5 minute. Perfectă pentru un mic dejun dintr-o zi de lucru sau pentru o vizită neanunțată: mini quiche în crustă crocantă de pâine. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Într-o tigaie căliți ceapa cu șunca/bacon-ul pentru 3-4 minute. Dați tigaia deoparte. Puneți feliile de pâine pe un […]

Macarons – rețeta originală

Le vedem cel mai adesea asociate evenimentelor sau restaurantelor de lux. Dar se fac mai ușor decât ați crede, dacă respectați cele scrise mai jos. Vorbim, desigur, despre celebrele macarons. Preîncălziți cuptorul la 150 grade Celsius. Puneți albușurile într-un bol mediu spălat și uscat bine în prealabil. Pudrați zahărul vanilat printr-o sită, încet. Amestecați cu mixerul […]

Halviță de casă

Învață să prepari chiar tu acest desert tradițional, delicios, lipicios, în varianta sănătoasă făcută înb casă. Vezi rețeta pentru halviță de casă. Mod de preparare: Rețeta franțuzească clasică de halviță (nuga) este următoarea: prăjește migdalele și fisticul la cuptor circa 10 minute. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pune pe toată suprafața foi […]