Cartofi Byron

Învață să prepari niște cartofi Byron delicioși, cu cremă de brânză la cuptor și smântână după o rețetă rapidă și ușoară. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade, curăță cartofii de coajă și șterge apa de pe ei. Înțeapă fiecare cartof cu o furculiță, ca să se pătrundă mai bine la cuptor. Dă […]

Careuri cu ciocolată şi cremă de vanilie

Învaţă să prepari chiar tu o prăjitură franţuzească rafinată, cu cremă de vanilie uşoară şi blat pufos de ciocolată. Mod de preparare: Într-un castron mic se amestecă făina, pudra de cacao, praful de copt şi sarea. Separat, se bat albuşurile spumă cu zahărul şi apoi se înglobează gălbenuşurile unul câte unul. Amestecaţi ingredientele umede cu […]

Prajitura nuga

Învaţă să prepari această prăjitură nuga delicioasă, cu cremă de ouă şi stafide, rapid şi fără efort. Blatul Se bat albușurile spumă cu o cană de zahăr. se adaugă făina, nucile, rahatul, stafidele ?i romul, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Se coace într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă pe deasupra cu un […]

Croquembouche franţuzeşti

Un desert greu de pronunţat, dar foarte uşor de…mestecat, croquembouche înseamnă, efectiv “crocante în gură”. Învaţă să faci aceste gogoşele crocante pline de caramel, care te vor vrăji pentru totdeauna. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade. Amestecă untul, sarea şi o ceaşcă şi jumătate de apă şi fierbe la foc iute. Adaugă […]

Şarlotă cu zmeură

Bucătăria franţuzească este mai rafinată ca niciodată, acum, că a intrat în patrimoniul UNESCO. Vezi cum să prepari un desert clasic franţuzesc, cu fructe aromate şi consistenţă decadentă. Învaţă să prepari şarlotă cu zmeură ca în Franţa. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă, apoi tapetează cu hârtie de […]

Tort Napoleon

Învaţă să prepai acest tort franţuzesc şi rusesc în egală măsură. Vezi cum se prepară tortul Napoleon, duă o reţetă simplă şi rapidă. Mod de preparare: Amestecă făina cu untul. Separat, amestecă apa cu oul, sucul de lămâie şi sarea. Amestecă cele două compoziţii şi împarte în 7 bile de aluat, pe care le bagi […]

Pacheţele cu piersici

Învaţă să prepari nişte produse delicioase de patiserie cu piersici aromate. În Franţa se numesc „vol au vent”, dar tu vei face pacheţele cu piersici. Mod de preparare: Desfă pachetul de aluat franţuzesc şi împătureşte o foaie în două. Taie aluatul de foitaj cu un pahar sau ceaşcă mică, în discuri şi înşiră-le pe o […]

Cum să faci quiche lorraine

Învaţă să prepari o quiche lorraine ca în Sudul Franţei, cu bacon şi nucşoară aromată. Mod de preparare: Prăjeşte bacon-ul fără să adaugi ulei în plus, eventual, poţi folosi o tigaie non-aderentă. Amestecă făina cu un ou, sare şi unt rece şi frământă bine aluatul format. Dacă este nevoie, adaugă câţiva stropi de apă, pentru […]

Şarlotă cu smântână

O şarlotă cu smântână delicioasă, gata în 30 de minute, fără coacere. Iată o reţetă simplă: 1. Se prepara gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj si se lasa deoparte. 2. Smântâna foarte bine scursa se bate cu zaharul si apoi se amesteca cu gelatina. 3. Într-un vas adânc se pun piscoturile unul lânga altul si […]

Tort Buturugă

Tort Buturugă, un desert tradiţional franţuzesc, care se pregăteşte de Sărbători. Iată o reţetă simplă! 1.   Se amestecă bine cinci gălbenuşuri cu zahărul pudră, după care se adaugă nuca măcinată şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. 2.   […]