Tort de clătite cu ciocolată

Îţi plac clătitele, dar ţi se par un desert banal? Pregăteşte un tort de clătite după această reţetă uşoară. Are un gust delicios de clătite, dar aspectul este deosebit. 1. Pentru clatite, se amesteca ingredientele pâna se obine un aluat omogen. Din acestea se coc clatite cât mai subiri posibil. Se lasa sa se raceasca. […]

Clătite cu bere şi portocale

Te-ai plictisit de clătitele clasice? Încearcă şi această reţetă de clătite cu bere şi portocale! 1. Pentru aluatul de clatite se amesteca faina cu laptele, berea, ouale, sarea si untul topit. Apoi, aluatul se lasa o ora sa se odihneasca. 2. Se coc clatitele în tigaia unsa cu unt si se pastreaza la cald. 3. […]

Clătite cu ceai şi mere

Ai pregătit vreodată clătite cu ceai? Sunt delicioase şi au un gust special. Încearcă şi tu reţeta de clătite cu ceaii dacă ai invitaţi pe care vrei să-i impresionezi. 1. Se prepara o infuzie dintr-un ceai la alegere si se lasa deoparte. Într-un vas se amesteca faina, cele 30 g de zahar si sarea. Se […]

Clătite cu frişcă şi sos de ciocolată

Îţi plac clătitele? Trebuie să încerci şi această reţetă de clătite cu frişcă şi sos de ciocolată. Este delicioasă! 1. Toate ingredientele pentru aluatul de clătite se amestecă până se obţine un aluat omogen care se lasă 30 de minute să se odihnească. 2. Între timp, ciocolata se topeşte la bain-marie cu laptele şi untul. […]

Clătite pariziene cu miez de nucă

Îţi plac clătitele? Trebuie să încerci şi această reţetă specială, cu gust unic: clătite pariziene cu miez de nucă. 1. Pentru aluat, într-un vas, se pun făina şi ouăle şi apoi, progresiv, se adaugă laptele, amestecând continuu cu un tel sau la mixer. Se adaugă zahărul vanilinat, romul şi sarea. 2. Se topesc cele 50 […]

Boudin noir tradiţional în Franţa

1. Se spală merele, se înlătură cotorul şi sâmburii, apoi se taie rondele. Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă ceapa, sarea şi piperul. Se căleşte până se rumeneşte bine. 2. Separat, se topeşte untul cu zahărul, până când se carameli­zează. Se toarnă acest sos peste mere. 3. Cârnaţii se prăjesc în untură, apoi se […]

Parfait de tiramisu cu zmeură

1. Gălbenuşurile se bat în baie de abur cu zahărul şi zahărul vanilat până când se dizolvă zahărul şi se formează o cremă groasă. 2. Se ia vasul de pe foc şi se dă la rece aproximativ 30 de minute. 3. Între timp se amestecă cu mixerul smântâna cu crema de mascarpone şi se dă […]

Savoare franţuzească

1. Pentru piure se curăţă zmeura, se spală în câteva jeturi de apă şi se pune la fiert cu apa şi zahărul. Se lasă să fiarbă la foc mic până dă în 2-3 clocote. După ce a fiert, se separă fructele de zeamă şi se dau la rece. 2. Separat se prepară com­poziţia pentru spuma […]

Profiterol

1. Se pun la foc mic, într-o crăticioară, apa, sarea şi uleiul. Când au început să fiarbă, se adaugă făina cernută şi se amestecă bine până se obţine o cremă tare. Se lasă să se răcească la temperatura camerei. După ce s-a răcit, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecându-se de fiecare dată. După ce […]

Fresh caffe

Se pun într-un shaker cuburile de gheaţă, cafeaua solubilă, zahărul şi laptele. Se amestecă până se obţine o pastă. Compoziţia se pune într-un pahar tip cupă şi se adaugă îngheţata. La final, se presară un praf de cacao şi, după preferinţe, şi caramel.