Adori gustul de lamaie in preparatele tale preferate? Atunci musai sa incerci si niste eclere umplute cu crema de lamaie, pudrate cu zahar sau glazurate, servite reci, dar proaspete!

Ingrediente pentru aluatul de eclere

200 ml lapte 100 g unt 130 g faina un praf sare 4 oua

Ingrediente pentru umplutura

crema de lamaie 200 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:

1. Topeste untul in lapte, la foc mediu, apoi adauga un praf de sare. Cand toata compozitia e lichida, adauga toata cantitatea de faina odata si amesteca energic, la foc mic.
2. Cand aluatul pentru eclere s-a strans omogen, mai lasa-l la foc 30 de secunde, amestecand continuu.
3. Pune aluatul pentru eclere intr-un bol de mixer si bate-l pentru un minut la viteza mare, pentru a ii scadea temperatura, apoi adauga ouale, mixand bine dupa fiecare ou in parte.
4. Toarna aluatul de eclere intr-un pos de ornat si formeaza eclere lungi sau rotunde (profiterol), pe o tava tapetata cu foaie de copt.
5. Da cojile de eclere la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 minute, sau pana ce se rumenesc. Lasa cojile de eclere sa se raceasca complet inainte de a le umple.

6. Pregateste crema de lamaie pentru prajituri, apoi combino-o cu frisca batuta cu zaharul pudra.

7. Umple eclerele cu crema de lamaie obtinuta si da-le la rece pentru minim 2 ore inainte de servire.
8. Optional, pentru decor, poti opta pentru o glazura de zahar pe care sa o raspandesti peste eclerele cu lamaie: combina 4-5 linguri de zahar pudra cu 1 lingurita de apa si amesteca, adauga apa in picaturi, pana ce obtii o consistenta groasa, dar care curge.
9. Orneaza eclerele cu lamaie folosind aceasta glazura.3