Eclerele, clasicele deserturi frantuzesti, pot fi preparate si cu o crema bogata, preparata cu biscuiti Oreo, intr-un contrast alb-negru delicios!

Ingrediente pentru cojile de eclere

100 ml lapte 100 ml apa 1 lingura zahar 75 g unt 130 g faina un praf sare 4 oua

Ingrediente pentru crema de eclere

300 ml smantana pentru frisca 2-3 linguri zahar 250 g biscuiti oreo

Ingrediente pentru decor

3-4 linguri zahar apa biscuiti oreo
Mod de preparare:

 

  1. Combina laptele cu apa, zaharul, untul si praful de sare. Pune compozitia intr-o cratita, la foc mediu, pana cand untul se topeste integral, iar compozitia clocoteste.
  2. Da cratita de pe foc, adauga faina (toata odata) si amesteca energic pana obtii un aluat legat. Da cratita inapoi la foc mic si continua sa amesteci pentru 2 minute, amestecand continuu.
  3. Pune aluatul intr-un bol si mixeaza-l pentru a scoate aburul din el si pentru a-l raci mai repede. Adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Toarna compozitia intr-un pos si formeaza eclerele pe o tava tapetata cu foaie de copt.
  4. Da eclerele la cuptor pentru 35-40 minute la 180 grade, fara a deschide cuptorul in acest interval. Dupa ce eclerele se rumenesc bine, stinge cuptorul si lasa-le sa se raceasca inauntru.
  5. Bate smantana pentru frisca cu zaharul (dupa gust). Separat, zdrobeste biscuitii cat de fin ii vrei, apoi incorporeaza-i cu o spatula.
  6. Combina zaharul pudra cu picaturi de apa rece, adaugate treptat, pana cand compozitia capata aspect de glazura. Orneaza eclerele cu glazura, iar deasupra presara biscuiti Oreo maruntiti mai mare decat cei adaugati in crema. Da eclerele la frigider pentru minim o ora, sau pana la servire.