Ideale pentru o petrecere de vara, vafele de inghetata pregatite in casa sunt mult mai gustoase decat orice cornet gasesti de cumparat.

Ingrediente pentru aluat

60 g unt 2 linguri zahar 240 ml apa 140 g faina esenta vanilie 4 oua un praf sare

Ingrediente pentru ornat

zahar scortisoara

Ingrediente pentru servit

inghetata fructe, ciocolata, frisca (optional)
Mod de preparare:
  1. Topeste untul la foc mediu, impreuna cu zaharul, apa si un praf de sare. Adauga faina si amesteca energic, pana obtii un aluat bine inchegat. Mai tine-l la foc mic pentru 1-2 minute, amestecand.
  2. Lasa aluatul sa se raceasca sau mixeaza-l, pentru a elimina aburul si a-i accelera racirea. Adauga cele 4 oua pe rand, amestecand dupa fiecare. Toarna aluatul obtinut intr-un pos de prajituri cu varf stea mare.
  3. Intoarce o tava de briose invers, unge-o bine cu ulei si formeaza vafele de inghetata pornind de la baza fiecarei forme de briose si urcand circular, pana acoperi toata forma de briosa. Congeleaza tava cu vafele astfel formate pentru minim o ora.
  4. Dupa congelare, desprinde cu grija fiecare vafa si prajeste-le in baie de ulei pana cand se rumenesc uniform. Scoate-le pe servete de hartie pentru a absorbi uleiul in exces, apoi pudreaza-le pe exterior cu zahar amestecat cu scortisoara.
  5. Serveste inghetata in vafele proaspat rumenite, cu fructe/frisca/fulgi de ciocolata sau in alte combinatii, dupa gust.

S-ar putea sa-ti placa si: