Înghețată de pepene galben și piersici este perfectă pentru vară. Rețeta noastră este foarte ușoară și merită încercată. 

 

 

 

 

4 ouă ( vom separa albușurile de gălbenușuri) 100 de grame de zahar pudra 300 ml de frisca  ½ de pepene galben 2 piersici mari
Mod de preparare:
  1. Decojește și taie in bucati mici pepenele galben. Decojeste și cele 2 piersici și taie-le in bucati mici. Amesteca într-un blender cele doua fructe.
  2. Într-un castron se separă cele 4 ouă în gălbenușuri și albușuri. Gălbenușurile se lasă deoparte, iar albușurile se bat bine cu mixerul până când compoziția devine densă. Apoi se adaugă treptat zahărul pudră, în tranșe egale și amestecând constant.
  3. Într-un alt castron, se bate frișca până se întărește. Gălbenușurile de ou se bat ușor  și apoi începem să le încorporăm în frișca bătută, cu mișcări de sus în jos, iar apoi se adaugă și albușurile de ou bătute, amestecând ușor tot de sus în jos.
  4. Se adaugă în mod delicat și amestecul de fructe. Pentru o aromă puternică, puteți adăugă și câteva bucățele mici de piersici. Se toarnă toata compoziția într-un vas potrivit pentru congelator. Lasă înghețata la congelator peste noapte.