Inghetata, cheesecake sau tort? Toate la un loc. Reteta vestitului Jamie Oliver este una complexa, dar care inglobeaza o crusta crocanta de biscuiti, crema fina de branza cu cirese delicioase si glazura de ciocolata, toate servite sub forma unui tort de inghetata.

Ingrediente pentru blat

300 g biscuiti cu ciocolata 70 g unt fara sare

Ingrediente pentru crema

850 g cirese 150 g zahar zeama si coaja de la 2 clementine 6 oua 150 g zahar 1 praf de sare 550 g crema de branza esenta de vanilie 400 ml smantana pentru frisca

Ingrediente pentru glazura de ciocolata

200 g ciocolata 50 g unt 2 linguri lapte un praf de sare
Mod de preparare:

1. Rasneste biscuitii marunt, apoi adauga untul topit si amesteca. Preseaza compozitia pentru blat intr-o forma de tort cu pereti detasabili tapetata cu unt si da tava la cuptorul incins pentru 10 minute.
2. Pune ciresele intr-o cratita impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, coaja si zeama de la clementine la foc mare. Cand fructele dau in clocot da focul mic si mai lasa cratita pe foc inca 10 minute, pana cand isi injumatateste volumul.
3. Separa ouale si pune restul de zahar peste galbenusuri si amesteca-le pana cand compozitia se deschide la culoare. Intr-un recipient mare pune crema de branza, esenta de vanilie si smantana pentru frisca si amesteca bine.
4. Bate albusurile spuma pana se intaresc si amesteca toate ingredientele (albusuri, galbenusuri si crema de branza) cu o spatula. Toarna crema peste blatul racit, urmata de fructe si zeama lor. Amesteca usor la suprafata ciresele si da cheesecake-ul la congelator pentru minim 6 ore.
5. Topeste ciocolata la bain marie impreuna cu untul, laptele si praful de sare. Scoate cheesecake-ul cu o ora inainte de a-l servi si orneaza-l cu glazura de ciocolata.
Decoreaza inghetata cheesecake Padurea Neagra ciocolata rasa si serveste-l.