Gustul celui mai popular desert italian, Tiramisu, in eclere pline de crema bogata. Eclerele Tiramisu sunt usor de facut acasa, in cativa pasi simpli.

Ingredientele pentru cojile de eclere

240 ml apa 115 g unt 220 g faina 4 oua 1 lingura zahar un praf sare

Ingrediente pentru crema

250 ml lapte 3 galbenusuri 50 g zahar 2 linguri amidon 100 g unt 2-3 linguri cafea cat mai tare 400 ml smantana pentru frisca 5 linguri mascarpone esenta vanilie
Mod de preparare:
  1. Combina apa cu untul si zaharul intr-o cratita, la foc mediu. Cand untul s-a topit, toarna faina si amesteca energic pentru 1-2 minute.
  2. Muta compozitia in alt recipient si adauga cele 4 oua pe rand, mixand bine dupa fiecare. Toarna compozitia intr-un pos si formeaza eclerele. Coace cojile de eclere la 180 grade pentru 25-30 de minute, sau pana se umfla si se rumenesc.
  3. In rastimp, pune galbenusurile, zaharul amidonul si laptele intr-o cratita la foc mic si amesteca constant, pana ce crema se ingroasa. Da-o de pe foc, las-o putin si adauga untul, apoi amesteca. Strecoara crema obtinuta pentru a elimina cocoloasele si amestec-o cu 2-3 linguri de cafea cat mai tare. Da-o la frigider, acoperita cu folie.
  4. Bate smantana pentru frisca cu esenta de vanilie si combin-o cu crema de la frigider. Cu amestecul obtinut umple cojile de eclere, folosind un pos. Orneaza eclerele Tiramisu cu sirop de ciocolata si serveste-le reci.

S-ar putea sa-ti placa si:

Tiramisu rapid, fara cafea

Tort Tiramisu din clatite

Tiramisu – Reteta originala