Desi de-a lungul timpului reteta de Tiramisu a suferit diferite modificari, e mult mai usor decat ai crede sa obtii un desert italian autentic, dupa reteta originala. Totul e sa respecti reteta si sa alegi ingrediente cat mai proaspete.

Ingrediente pentru crema Tiramisu

500 g mascarpone 5 oua cat mai proaspete 120 g zahar un pachet piscoturi

Ingrediente pentru siropul de cafea

700 ml espresso 3 linguri crema de whiskey esenta de vanilie 3 linguri de zahar

ingrediente pentru ornat

cacao
Mod de preparare:
  1. Prepara espresso (ideal intr-un aparat de espresso), lasa-l sa se raceasca si amesteca-l cu crema de whiskey, cu esenta de vanilie si zaharul. Da amestecul la frigider.
  2. Separa ouale cu mare grija, pentru a nu scapa nici o picatura de galbenus in albusuri. Bate albusurile pana cand devin foarte ferme si pufoase (cand misti recipientul, albusul ar trebui sa ramana pe loc, sa nu se miste odata cu vasul).
  3. Bate galbenusurile cu zaharul separat, pana cand se deschid la culoare si isi maresc putin volumul. Adauga mascarpone si bate-l la viteza medie cu galbenusurile, pentru 5-6 minute. Incorporeaza albusul treptat in amestecul de galbenusuri folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
  4. Intr-o tava cu peretii inalti (ideal prezentabila, caci din ea vei servi desertul), pune un strat de ~0.5 cm de crema. Trece rand pe rand piscoturile prin cafea cate 1-2 secunde, apoi asaza-le peste crema.
  5. Niveleaza un alt strat de crema, cam jumatate din cantitatea ramasa, si repeta blatul de piscoturi, de data aceasta in directia opusa fata de cum le-ai aranjat pe primele (pe lumgime daca primul strat a fost pe latime, sau invers). 
  6. Asaza ultimul strat de crema, pudreaza intreaga suprafata cu cacao din abundenta si da prajitura la rece pentru minim 3-4 ore inainte de servire.

S-ar putea sa-ti placa si:

Rulada Tiramisu

Tort Tiramisu din clatite

Tiramisu cu ciocolata la pahar

Mod de pastrare:

Se consumă în maxim 48 de ore de la preparare!