Quiche cu leurdă, brânză și ceapă verde. Îmi place leurda în orice combinație, mi se pare că dă o aromă deosebită mâncărurilor. Așa că ieri am fost la piață și am cumpărat leurdă, ceapă verde, usturoi verde și multă verdeață. Seara am făcut repede o tartă cu brânză cu leurdă. Nu a mai rămas nicio firimitură, atât a fost de bună.

Ingrediente. Aluat quiche cu leurdă, brânză și ceapă verde

300 g făină albă 150 g unt, de preferat cu 82% grăsime 2 ouă mici sau unul mare 1/2 linguriță sare

Ingrediente. Umplutură quiche cu leurdă, brânză și ceapă verde

3 ouă 3 linguri smântână grasă sau iaur grecesc 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 legătură leurdă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 300 g brânză sărată piper
Mod de preparare:

Pregătire aluat quiche cu leurdă, brânză și ceapă verde:

Într-un bol se pune făina și sarea, se adaugă untul rece tăiat cuburi și se frământă până se obține o compoziție nisipoasă.
Se adaugă ouăle bătute ușor și se omogenizează aluatul într-o bilă.
Se pune la rece pentru 30 de minute.
Se scoate aluatul, se întinde într-o foaie subțire și se așază într-o tavă de tartă. Se taie frumos pe margini și se înțeapă cu furculița sau cu o scobitoare din loc în loc.


Se pune din nou la rece pentru 30 de minute, timp în care se încinge cuptorul la 180˚C. Dacă vă grăbiți puteți folosi un aluat fraged sărat gata cumpărat. 

Scoatem tava din frigider și o punem la cuptor pentru 10-12 minute. În acest timp preșătim umplutura.

Pregătire umplutură quiche cu leurdă, brânză și ceapă verde:

Mai ușor de atât nu se poate, pentru că tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele.

Într-un bol punem ouăle, brânza rasă, smântâna sau iaurtul și verdețurile tocate.
Se amestecă bine și se asezonează cu cu piper.


Se pune umplutura în crusta scoasă din cuptor și mai coace 30-40 de minute la 180˚C.
După ce s-a rumenit un pic se scoate din cuptor și se lasă la răcit, iar apoi se consumă cu plăcere.