Ti-ar placea sa pregatesti delicioasele prajiturele macarons acasa, insa nu vrei sa folosesti faina de migdale? Fie ca nu gasesti, ti se pare prea scumpa sau poate ai o alergie la alune, reteta asta de macarons este mai ieftina si practic ai toate ingredientele deja in casa.

Ingrediente pentru macarons fara faina de migdale

2 albusuri 70 g faina 000 80 g zahar pudra 60 g zahar granulat 4-5 picaturi otet un praf sare colorant gel (optional)

Ingrediente pentru umplutura

100 g ciocolata alba/neagra 2 linguri unt
Mod de preparare:

 

1. Bate albusurile spuma cu un praf de sare si cu cateva picaturi de otet (4-5 picaturi).
2. Adauga treptat zaharul granulat si mixeaza pana ce s-a incorporat complet, iar compozitia devine lucioasa si poate fi tinuta invers, fara sa cada. Acesta e momentul in care poti adauga colorantul alimentar, daca doresti.
3. Separat, cerne impreuna faina si zaharul pudra. Incorporeaza jumatate din ingredientele uscate in albusuri, cu o spatula, cu miscari largi.
4. Ulterior, incorporeaza albusurile ramase in compozitia de macarons in acelasi mod, continuand pana ce obtii o pasta cu care poti forma cifra 8 fara sa cada bucati mari de compozitie.
5. Transfera toata compozitia intr-un pos de ornat sau intr-o punga alimentara, careia ii tai varful.
6. Formeaza cojile de macarons cu un diametru de 2-3 cm, distantate intre ele, pe o tava tapetata cu foaie de copt.
7. Bate tava de macarons fara faina de migdale de cateva ori de masa, cu forta, pentru a elimina toate bulele de aer din compozitie si a evita craparea prajiturelelor.
8. Lasa prajiturelele la temperatura camerei timp de o ora, la aer. Dupa o ora, ar trebui sa se fi format o pelicula superficiala, incat sa poata fi atinse si sa nu mai fie lipicioase.
9. Da macarons fara faina de migdale la cuptorul preincalzit la 140 grade, pentru 20 de minute. Dupa coacere, scoate prajiturelele din cuptor si desprinde-le de pe foaia de copt doar dupa ce se racesc.
10. Topeste o tableta de ciocolata (100 g) cu 1-2 linguri de unt si, daca folosesti ciocolata neagra, o lingura de zahar pudra. In cazul ciocolatei albe, nu mai e necesar sa adaugi zahar, deoarece aceasta e considerabil mai dulce.
11. Omogenizeaza compozitia topita la microunde in runde de 30 de secunde si toarn-o intr-o punga alimentara, pos sau seringa de cofetarie.
12. Pune cate putina glazura pe fiecare jumatate de macarons si acopera cu o alta jumatate. Serveste prajiturelele macarons ieftine doar dupa 24 de ore. In rastimp, depoziteaza-le in recipiente ermetice, ferite de umezeala.