De ce sa le cumperi din magazin, cand le poti avea proaspete, facute in casa. Bezelele de casa se fac din 4 ingrediente simple, iar prepararea nu dureaza mai mult de 15 minute.

Ingrediente

4 albusuri 200 g zahar 1 lingura zeama de lamaie esenta de vanilie (optional) colorant (optional)
Mod de preparare:

1. Bate albusurile la viteza mica, pentru 2-3 minute, impreuna cu zeama de lamaie. Odata ce au inceput sa devina spuma, adauga zaharul in cantitati mici, treptat.
2. Dupa ce ai adaugat tot zaharul, iar albusul devine lucios si ferm, verifica daca e gata luand putin albus intre degetul mare si cel aratator. Daca inca are granule de zahar, compozitia mai trebuie mixata.
3. Cand zaharul s-a topit complet, adauga putina esenta de vanilie si/sau colorant. Pune compozitia intr-un pos si formeaza bezelele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
4. Da bezelele la cuptor pentru 2-2:30 ore, la 90 de grade, sau pana cand devin ferme, fara a-si schimba insa culoarea vreun pic si le poti indeparta cu usurinta de pe hartia de copt.

Sfaturi utile

✽ Daca vrei sa imbogatesti gustul bezelelor simple, le poti servi cu sos de ciocolata sau caramel, cu fructe sau alaturi de inghetata.

✽ Daca preferi bezelele colorate, e suficient sa folosesti cateva picaturi de colorant alimentar.

S-ar putea sa-ti placa si:



Mod de pastrare:

In recipiente etanse, timp de 3-5 zile