Vi s-a intamplat vreodata sa faceti o prajitura, sa incercati sa bateti albusurile si sa dureze mult pana ajung la consistenta dorita? Cu siguranta da, si probabil ati facut aceeasi greseala ca mine. Iata 5 sfaturi care te vor ajuta sa obtii spuma de albusuri mult mai repede decat in mod obisnuit, si sa economisesti timp.

1. Temperatura conteaza

Scoate ouale din frigider cu 1-2 ore inainte de a incepe sa le prepari. Albusurile se bat spuma mult mai usor daca sunt la temperatura camerei.

2. Cu cat mai proaspete, cu atat mai bine

Cu cat ouale sunt mai vechi, cu atat albusul se va bate mai greu, iar in unele cazuri poate chiar sa nu ajunga la stadiul de bezea. Fa prajiturile cu oua proaspat cumparate, incat sa iti usurezi munca.

3. Puterea mixerului

Daca folosesti mixerul, nu il seta din prima la viteza mare. Incepe sa mixezi albusurile in prima treapta pentru 20-30 de secunde, apoi mareste viteza treptat.

4. Nu pune sare in albusuri

Desi este standard sa punem cate un praf de sare in fiecare prajitura, nu il pune in albusuri, inainte sa le bati. Sarea incetineste coagularea, si le vei bate mai mult pentru a ajunge la consistenta dorita.

5. Cateva picaturi de lamaie

In final, iata si secretul pentru albusuri batute in timp record: adauga cateva picaturi de suc de lamaie, exact inainte sa le bati. Vei observa ca acest truc reduce timpul de preparare considerabil.

6. Separa ouale bine

Incearca sa nu spargi galbenusul cand separi ouale. Cu cat scapi mai putin galbenus in albus, cu atat albusurile se vor bate mai bine si mai usor.

Vezi si Cum separi usor albusul de galbenus – 4 metode