Iti amintesti Prajitura Magica sau Inteligenta? A facut furori anii trecuti pe internet. Acelasi principiu se poate aplica si pentru a obtine un cheesecake magic delicios! Torni un singur aluat in tava si, surpriza!, obtii 2 straturi distincte, unul cremos, altul pufos!

Ingrediente

300 g crema de branza 100 g zahar esenta vanilie 6 galbenusuri 120 g faina 400 ml lapte 6 albusuri un praf sare 100 g zahar cateva picaturi otet
Mod de preparare:

1. Bate crema de branza cu 100 g zahar si esenta de vanilie pentru 2-3 minute. Adauga treptat galbenusurile, apoi incorporeaza faina si laptele.
2. Separat, bate albuurile cu 4-5 picaturi de otet si un praf de sare. Adauga treptat 100 g de zahar si bate albusurile pana cand se tin bine de tel (7-8 min).
3. Incorporeaza albusurile in aluatul initial si toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu foaie de copt.
4. Da cheesecakeul magic la cuptor la 150 grade pentru 50-55 minute, sau pana cand e stabilizeaza si se rumeneste (nu deschide cuptorul in primele 30 de minute de coacere).
5. Lasa cheesecake-ul magic la racit minim 2 ore inainte de servire.