Un desert de vara racoritor si destinat exclusiv adultilor: Cheesecake Mojito, fara coacere. Combinatia renumita dintr-un cocktail Mojito, de rom, menta si lime se regaseste perfect si in acest desert.

Ingrediente pentru blatul de biscuiti

250 g biscuiti graham sau simpli 100 g unt

Ingrediente pentru crema Mojito

350 g crema de branza 70 g smantana 400 g lapte condensat 200 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra 2 lime 60 ml rom 7-8 frunze menta 2 pliculete gelatina pudra

Ingrediente pentru decor

lime frunze de menta
Mod de preparare:

1. Marunteste biscuitii graham sau simpli si combina-i cu untul topit si zaharul.
2. Preseaza compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu pereti detasabili si da-o la congelator pana ce prepari crema pentru cheesecakeul Mojito.
3. Hidrateaza gelatina in 2 linguri de apa si las-o deoparte. Bate crema de branza cu laptele condensat si smantana, pana ce obtii o compozitie cremoasa.
4. Adauga apoi romul, sucul si coaja de la un lime si jumatate si cateva frunze de menta tocate cat mai fin.
5. Bate smantana pentru frisca separat, cu 2 linguri de zahar pudra, pana ce se tine de tel. Incorporeaza smantana pentru frisca in restul cremei si adauga apoi gelatina, incalzita cateva secunde la microunde.
6. Omogenizeaza toata crema pentru cheesecake Mojito si toarn-o apoi in forma de tort cu pereti detasabili, peste blatul de biscuiti.
7. Da cheesecake-ul Mojito la frigider pentru minim 3-4 ore inainte de servire.
8. Serveste cheesecakeul Mojito cu felii din jumatatea de lime ramasa si frunze de menta deasupra.