Are un pret destul de piperat in magazine, mai ales daca este o marca de renume. Daca preferi varianta mai economica, prepara crema de branza acasa din 3 ingrediente simple, pe care, daca nu le ai deja in casa, le gasesti la orice magazin alimentar.

Crema de branza este un aliment atat de versatil, incat poate fi ingredientul principal al unui mic dejun sanatos sau al unui aperitiv gustos la petreceri. In plus, sigur stii ca este ingredientul-vedeta in mai toate retetele de cheesecake.

Ingrediente

900 g smantana 250 g iaurt 2 lingurite sare
Mod de preparare:
  1. Combina cele 3 ingrediente si amesteca bine.
  2. Pregateste o cratita adanca, in care pui o strecuratoare la fel de mare in diametru. In strecuratoare asaza 1-2 straturi de panza (atentie, nu tifon!).
  3. Toarna compozitia obtinuta si strange panza, apoi leaga-o la gura. Ridica panza legata la inaltime, incat sa se scurga in strecuratoare, pentru o ora.
  4. Dupa ce timpul s-a scurs, arunca zerul strans si pune panza in strecuratoare, iar strecuratoarea inapoi in cratita. Deasupra cremei de branza asaza o greutate (ex. disc de gantera) si da cratita la frigider peste noapte.
  5. Dimineata, desfa panza si pune crema de branza intr-un recipient inchis ermetic pentru a o putea pastra la frigider.