Traim vremuri in care suntem tot mai mult preocupati de alimentele pe care le consumam, asa ca multe gospodine prefera sa gateasca in casa cam tot ceea ce pun pe masa celor dragi.

Din aceasta categorie nici cascavalul nu ar trebui sa faca o exceptie, mai ales ca exista retete dupa care poate fi preparat cu succes chiar la tine in bucatarie, indiferent ca locuiesti la sat sau la oras. Iata care sunt pasii de urmat.

Ingrediente

1 kg branza proaspata de vaci 1 L de lapte 75 grame de unt 1 ou 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare
Mod de preparare:

 

  1. Laptele se pune la fiert, iar cand clocoteste se adauga branza de vaci. Cand s-a format zerul, se opreste focul si se pune branza la scurs, aproximativ o ora.
  2. Dupa ce s-a scurs, se amesteca bine cu oul batut, untul, bicarbonatul si sarea, de preferat cu ajutorul unui mixer, ca sa fie cat mai fina.
  3. Compozitia obtinuta se pune intr-un vas pe foc si se amesteca incontinuu pana ce devine o crema groasa. Se ia de pe foc si se pune in forme.

 

Mod de pastrare:

Cascavalul astfel obtinut se tine la rece de pe-o zi pe alta, apoi se poate servi.