Merg de minune cu un ceai sau la o cafea si sunt ingredientul principal pentru un cheesecake original delicios! Uite cat de simplu prepari faimosii biscuiti graham in casa!

Ingrediente uscate

100 g faina integrala 60 g faina alba 2 linguri tarate 70 g zahar 1/4 lingurita praf de copt 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita sare

Ingrediente lichide

100 g unt 1 lingura miere 2 linguri lapte esenta vanilie
Mod de preparare:

1. Combina toate ingredientele uscate: faina integrala, faina alba, taratele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si zaharul.
2. Incorporeaza untul cat mai rece (ideal dat pe razatoarea mare), in ingredientele uscate, urmat de miere, lapte si esenta de vanilie.
3. Aluatul trebuie sa aiba consistenta nisipoasa, dar care se grupeaza cand il strangi intre degete.
4. Grupeaza tot aluatul intr-o bila omogena si imparte-o in 2 jumatati perfect egale. Pe o foaie de copt, traseaza cu o rigla un chenar de 23/25 cm.

Daca nu tii la aspectul biscuitilor graham, sau pur si simplu urmeaza sa ii folosesti la prepararea unui cheesecake, nu e necesar sa parcurgi toti pasii de mai jos cu exactitate. Intinde aluatul in foaie subtire si decupeaza-l dupa gust, apoi coacei conform pasului 10.

Daca insa doresti sa ii servesti sau sa ii folosesti pentru a prepara o prajitura sau o inghetata sandvis, iata cum obtii biscuiti graham perfecti:

5. Intoarce foaia invers (incat aluatul sa nu atinga scrisul) si in chenar presara cat mai marunt o jumatate de aluat, apoi preseaza-le cu degetele, fara sa iesi din chenar.
6. Asaza o alta foaie de copt deasupra si, cu ajutorul sucitorului, incearca sa unesti si sa umpli chenarul desenat.
7. Odata intins aluatul, taie 8 biscuiti graham perfect egali (te poti ajuta de o rigla curata). Injumatateste intai aluatul pe o latura, apoi alte 3 taieturi in directia opusa.
8. Da biscuiti astfel obtinuti la congelator pe o tava sau un tocator, pentru 10 minute.
9. Inteapa biscuitii cu o scobitoare din loc in loc.
10. Da biscuitii graham la cuptor pentru 13-15 min la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc usor pe margine.
11. Scoate biscuitii graham de la cuptor si separa-i cu cutitul, cat inca sunt fierbinti. Lasa-i apoi sa se raceasca pentru 10-15 minute. Ulterior vor deveni crocanti si fragezi.