Nu exista cofetarie in care sa nu gasesti si delicioasele paleuri cu ciocolata. De multe ori insa, nu poti fi sigur de prospetimea lor, iar pretul e destul de piperat. Uite cum prepari popularul desert la tine acasa, din ingrediente absolut banale.

Ingrediente

115 g unt moale 100 g zahar 1 ou 2 linguri lapte 200 g faina 1/2 pliculet praf de copt esenta vanilie

Ingrediente pentru crema:

100 g ciocolata neagra/cu lapte 1 lingura unt
Mod de preparare:
  1. Bate untul cu zaharul pentru 2 minute, adauga ouale, laptele si vanilia si amesteca. Incorporeaza faina si sarea pana la omogenizare, pune aluatul intr-un castron si da-l la frigider pentru 30 de minute.
  2. Pune aluatul intr-un pos si formeaza paleurile (rotunde sau lunguiete), pe o tava tapetata cu hartie de copt, cat mai similare in dimensiuni, incat sa se potriveasca unele cu celelalte. Da tava la cuptor la 180 grade pentru 10-12 minute, sau pana cand se rumenesc pe margine.
  3. Topeste ciocolata neagra cat mai maruntita cu o lingura de unt la microunde, in reprize de 30 secunde, urmate de amestecare. Lasa glazura sa se intareasca putin, iar fursecurile sa se raceasca.
  4. Unge 1/2 din fursecuri cu glazura de ciocolata si uneste-le cu celelalte fursecuri, incat sa formezi “sandvisuri”. Topeste restul de ciocolata ramasa si orneaza paleurile pe deasupra.

Amandina

Cremsnit

Savarine insiropate