Laptele condensat este un ingredient tot mai intalnit in retetele noi, mai ales in cele care se fac rapid, din 2-3 ingrediente. E drept ca il poti cumpara, insa ai plati un pret destul de mare pentru o cantitate mica. Poti face in schimb altceva: poti obtine lapte condensat in casa, in 30 de minute, cu putina rabdare si cu ingredientele potrivite.

Ingrediente

200 g zahar 500 ml lapte integral un praf bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:

1. Pune laptele intr-o cratita antiaderenta si adauga zaharul.
2. Amesteca constant cu o spatula de lemn, in timp ce laptele e pe foc.
3. Lasa laptele sa dea in clocot pe focul mediu, apoi da focul mic si continua sa amesteci.
4. Pentru a obtine lapte condensat, compozitia trebuie sa isi reduca volumul la jumatate, lucru care se intampla in 20-30 de minute.
5. Nu lasa laptele nesupravegheat, caci dupa cum bine stii, poate da in foc.
6. Dupa ce laptele si-a redus volumul si si-a schimbat culoarea intr-una mai inchisa, adauga praful de bicarbonat de sodiu si da cratita de pe foc.
7. Lasa laptele condensat sa se raceasca si pune-l intr-un borcan pentru mai tarziu, sau foloseste-l pe loc.