Pofta de faimosul desert frantuzesc clafoutis? Traditional, el se pregateste la inceputul verii, cu cirese bine coapte, dar ferme. Daca totusi e toamna si vrei un desert aromat si racoritor, da-i o sansa acestui clafoutis cu prune! Garantat iti va fi pe plac.

Ingrediente pentru stratul de fructe

6 prune mici 50 g zahar 3 linguri unt

Ingrediente pentru aluat

2 oua mari 160 ml lapte esenta vanilie 100 g zahar 100 g faina un praf sare

Ingrediente pentru servit

zahar pudra
Mod de preparare:

1. Spala prunele bine, injumatateste-le si scoate-le samburii. Taie apoi prunele in 3-4 felii fiecare jumatate si lasa-le deoparte cu zaharul presarat deasupra.

2. Intr-o tava de tarta sau tort, de 26 cm, toarna untul topit si raspandeste-l uniform in toata tava. Deasupra raspandeste prunele cat mai bine, apoi pregateste aluatul.

3. Combina laptele cu ouale, esenta de vanilie, zaharul, faina si un praf de sare, folosind mixerul sau robotul de bucatarie.

4. Toarna apoi aluatul peste prune uniform si da tava de clafoutis cu prune la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.

5. Serveste clafoutisul cu prune presarat cu zahar pudra, dupa ce se raceste putin.

S-ar putea sa-ti placa si: