Ca atare, nu sunt cele mai iubite fructe. Insa daca pregatesti niste gutui la cuptor, pe care sa le umpli cu mere si nuci, garantat vei aprecia altfel aroma si gustul fructelor de toamna tarzie!

Mod de preparare:

1. Spala toate fructele si curata merele de coaja, apoi da-le prin razatoare.
2. Trage merele rase la tigaie cu 4 linguri de zahar si un praf generos scortisoara, pana ce merele se inmoaie.
3. Separat, taie gutuile in jumatati si curata-le bine pe dinauntru, apoi pune-le la fiert in apa.
4. Lasa gutuile sa fiarba pentru 15 minute in cratita pe care ai asezat un capac.
5. Dupa ce fierb gutuile, asaza jumatatile cu partea rotunjita in jos si umple-le cu marul ras si nuca tocata de cutit.
6. Pe marginea fiecarei jumatate de gutuie, infige 3-4 cuisoare. Presara cate o lingura de zahar deasupra gutuilor si da-le la cuptor pentru 20 de minute, acoperite cu folie de aluminiu.
7. Serveste gutuile la cuptor cu frisca, inghetata sau ca atare.