Nu dureaza mai mult de 10 minute sa pregatesti minunatia asta de crumble cu piersici. Pe romaneste (caci reteta e una britanica) e o prajitura sfaramicioasa pe care o asamblezi numaidecat, o dai la cuptor si gata! Si un copil o poate pregati, cu putin ajutor.

 

 

Ingrediente pentru stratul de fructe

800 g piersici/nectarine spalate, taiate felii 150 g zahar zeama a 1/2 lamaie 2 linguri amidon un praf sare

Ingrediente pentru stratul crocant

6 linguri unt (cca 100 g) 100 g zahar brun 150 g faina un praf sare
Mod de preparare:

1. Bate untul moale cu zaharul pentru 2-3 minute. Adauga apoi zaharul, sarea si faina si amesteca folosind mainile, pana obtii o compozitie foarte sfaramicioasa.
2. Separat, feliaza toate piersicile si combina-le cu zaharul, amidonul, zeama de lamaie si sarea.
3. Raspandeste piersicile intr-o tava de cuptor unsa cu unt si deasupra imprastie compozitia sfaramicioasa.
4. Da crumble-ul cu piersici la cuptor pentru 40-45 minute, la 180 grade.
5. Serveste crumble-ul ca desert, alaturi de inghetata de vanilie sau la micul dejun, dupa gust.