Cobblerul cu piersici este o prajitura atipica, un hibrid delicios intre o clatita pregatita la cuptor si o prajitura pufoasa cu piersici.

Iese o combinatie pe care greu o poti descrie, un desert perfect pentru mijlocul verii, cand piersicile sunt bine coapte si dulci. Nimic nu spune insa ca nu poti prepara acest desert chiar si odata cu venirea iernii, daca folosesti piersici in compot.

Ingrediente

1 kg piersici 1/2 lingurita scortisoara zeama unei lamai 100 g zahar

Ingrediente pentru aluat

150 g faina 100 g unt 2 lingurite praf de copt un praf sare 200 g zahar 1 ou 200 lapte esenta vanilie
Mod de preparare:

 

1. Spala si taie piersicile feliute (poti folosi si piersici din compot, caz in care nu mai e necesar sa le tai).
2. Combina intr-o cratita piersicile, zaharul si scortisoara si da-le la foc mediu. Amesteca bine, pana ce se topeste zaharul si lasa compozitia sa clocoteasca, pana cand se insiropeaza piersicile.
3. Separat, combina ingredientele uscate pentru aluat: faina, zaharul, praful de copt, praful de sare.
4. Adauga oul, laptele, esenta de vanilie si amesteca pana la omogenizare. Rezultatul ar trebui sa fie un aluat gros ca pentru clatite.
5. Intr-o tava de cuptor sau termorezistenta toarna untul topit complet.
6. Deasupra untului, dar fara a le amesteca vreun pic, toarna aluatul.
7. Peste aluatul de cobbler asaza piersicile cu tot cu sirop, cu grija sa nu le amesteci prea tare cu aluatul.
8. Da tava cu cobblerul de piersici la cuptor la 180 de grade pentru 45-50 minute. Serveste cobblerul cu piersici dupa racire, cu 1-2 cupe de inghetata de vanilie deasupra.