Nimic nu spune “toamna” precum un dovleac la cuptor, presarat cu scortisoara si rumenit bine, cat sa iti inunde casa de miros delicios.

Il pregatesti in maxim 30 de minute cu totul dupa reteta asta, de cand dai dovleacul la cuptor si pana cand il scoti. Sa mai spun ca e numai buna de servit si in post? E perfect chiar!

Ingrediente

1 dovleac rotund mic/mediu 2 linguri ulei de masline un praf generos sare nucsoara scortisoara cuisoare 2 linguri zahar brun
Mod de preparare:

1. Taie dovleacul in jumatate si curata-l temeinic de seminte.
2. Feliaza-l apoi de jur imprejur, taind feliile de 2-3 cm grosime fiecare.
3. Unge fiecare felie de dovleac cu putin ulei de masline si presara apoi pe rand condimentele, urmate de putin zahar pe fiecare felie.
4. Da dovleacul la cuptor astfel preparat si lasa-l pentru 25 de minute la 200 de grade, sau pana cand se rumeneste bine.