Ghiveci de legume la cuptor
Ce poate fi mai usor decat sa „arunci” niste legume intr-o tava si sa le dai la cuptor? E tot ce trebuie sa faci pentru a pregati cel mai bun ghiveci la cuptor pe care il poti prepara acasa.
Ghiveciul facut dupa aceasta reteta e o mancare de vara pe care o poti savura in tihna, cu salata verde sau cu rosii proaspete, sau in mijlocul iernii, cu muraturi delicioase alaturi.
Ingrediente
1. Curata toate legumele si taie-le cubulete/rondele. Combina morcovul si cartofii, intr-o tava de cuptor intinsa, unge-i cu ulei, toarna putina apa.
2. Presara-i cu sare si piper si da tava la cuptor pentru 15-20 de minute, acoperita cu folie de aluminiu.
3. Dupa ce timpul a trecut, scoate tava, indeparteaza cu grija folia (atentie, aburul este foarte fierbinte) si adauga restul de ingrediente, exceptand rosiile cuburi si patrunjelul.
4. Amesteca, acopera din nou tava si da-o la cuptor alte 10-15 minute, la foc mare.
5. Cand toate legumele s-au patruns pune rosiile cuburi peste toate ingredientele, amesteca si da ghiveciul la cuptor pentru inca 5 minute.
6. Serveste ghiveciul la cuptor cu patrunjel proaspat si cu salata de vara alaturi.