Aproape ca le arunci pe toate-n oala si iese o minunatie de tocana de pui cu legume, un deliciu complet numai bun de savurat la masa de pranz!

Ingrediente

4 pulpe de pui 200 g mazare 2 maini rosii cherry 3 linguri bulion 100 g sunculita afumata un pahar de vin alb 3 morcovi medii 3 catei usturoi 1 ardei capia/gras 1 ardei iute un cartof o ceapa 1 tija de telina 3-4 polonice apa/supa concentrata de pui 3 crengute rozmarin 1 lingurita cimbru o mana patrunjel 4 linguri ulei sare piper
Mod de preparare:

1. Taie pulpele in 3-4 bucati fiecare, dar lasa-le cu piele pe ele. Presara-le din belsug cu sare si piper.
2. Frige pulpele in uleiul bine incins si adauga sunculita afumata (cat mai grasa posibil) taiata cubulete si intoarce puiul pana ce se rumeneste bine.
3. Dupa ce s-au rumenit pulpele, stinge-le cu vinul, apoi adauga ceapa tocata marunt, cateii de usturoi tocati felii, morcovul feliat si ardeiul cuburi mari.
4. Adauga telina, ardeiul iute si cartoful taiat cubulete, rosiile cherry tocate jumatate, mazarea si patrunjelul.
5. Deasupra lor, toarna 3-4 polonice de supa concentrata sau apa, amestecata cu 3 linguri de bulion.
6. Asaza capacul si lasa tocana de pui cu legume la foc mediu pentru 45 de minute, sau pana cand carnea se desprinde de pe oase cu mare usurinta.
7. Serveste tocana de pui cu legume cu paine de casa sau mamaliguta proaspata si sos din belsug.