Plina de legume, aromata, numai buna de intins painea prin sosul rosu delicios. Uite cat de usor e sa prepari o tocana de cartofi si ciuperci de post, o reteta sanatoasa, numai buna pentru pranz!

Ingrediente

2 catei usturoi 200 g ciuperci 1 morcov o mana rosii cherry 150 g piure de rosii o mana mazare congelata 300 g cartofi 1 lingura boia de ardei dulce 250 ml (o cana) apa un praf piper negru un praf ghimbir 2 linguri ulei 2 linguri patrunjel
Mod de preparare:

1. Toaca marunt usturoiul si rosiile, apoi taie ciupercile grosier si taie morcovul rondele. Curata si taie cartofii cuburi.
2. Intr-o cratita incapatoare caleste usturoiul, adauga ciupercile, boia, piperul si amesteca bine, la foc mic, pentru 3-5 minute.
3. Cand timpul a trecut, adauga cartofii, morcovii, apa si amesteca bine. Pune capacul cratitei si las-o sa fiarba la foc mic pentru 20 de minute.
4. Ridica apoi capacul, adauga mazarea, rosiile maruntite si sosul de rosii, si mai lasa tocana de ciuperci si cartofi pentru inca 10 minute.
5. Daca vrei ca sosul sa iti iasa mai gros, zdrobeste cativa din cartofii taiati cubulete, apoi amesteca in tocana. Vei observa cum sosul incepe sa se ingroase si va fi numai bun de mancat cu mamaliguta sau paine.
6. Potriveste tocana de sare si piper, apoi adauga patrunjelul tocat marunt si serveste mancarea.

S-ar putea sa-ti placa si:



din aceeasi categorie