Paste Amatriciana – Reteta originala

Pastele Amatriciana se prepara, in functie de varianta de reteta pe care o stii, ba cu ceapa, ba cu usturoi, unii pun chiar si ardei in acest sos de paste faimos. Dupa reteta originala de Amatriciana insa, pastele se pregatesc cu doar cateva ingrediente simple, dar care dau o aroma deosebita.

Iahnie de fasole tradiţionala – Reteta de post

Post, toamna, primavara, indiferent cand poftesti la o iahnie de fasole, o poti savura RAPID, in maxim 30 de minute. Cu reteta asta, nu mai stai sa fierbi fasolea in 3 ape, sa o lasi peste noapte, ci e suficient sa ai 2 conserve mari de fasole prefiarta. Crede-ma, iese la fel de buna, fara […]

Pilaf de orez cu legume – Reteta de pilaf taranesc

Nu e risotto-ul italienilor, dar pilaful de orez cu legume, cel traditional romanesc, are ceva aparte, care-l face cremos si numai bun de mancat chiar si ca atare! Il poti pregati cand e post si servi apoi alaturi de o salata de varza rapida, sau il poti prepara pentru a-l servi langa un preparat din […]

Cum pregatesti conopida pane

Pui conopida la murat si ai vrea sa prepari una si pentru mancat acum? Pregateste conopida pane dintr-o capatana de conopida si obtii 4 portii delicioase, numai bune de servit cu un sos de usturoi de casa.

Salata de pui cu telina

Usoara, racoritoare, satioasa si simpla de preparat! Cand nu stii ce sa mai servesti, dar ai catega radacinoase prin frigider, pregateste o salata de pui cu telina, un deliciu de salata de toamna sanatos.

Snitele de curcan

Iti plac snitelele, dar nu mai vrei sa mananci pui, ca stii cum sunt crescuti? Incearca mai bine cu carne de curcan. Snitelele de curcan se pregatesc rapid si sunt la fel de gustoase ca si cele de pui!

Vinete evantai, umplute cu mozzarella si rosii

Ai auzit pana acum de vinete evantai, umplute cu mozzarella, rosii si busuioc? Nu, nu te racoresc, dar sigur te satura! Sunt numai bune de facut vara si de mancat chiar si reci, daca iti raman de la o masa la alta.

Piept de pui in sos gorgonzola cu usturoi

Il preferi cremos si suculent, incat sa nu simti ca iti ramane in gat chiar? Incearca puiul in sos gorgonzola, un sus bogat cu branzeturi alese si aromat cu usturoi.

Ciorba de dovlecei dreasa cu smantana

O poti servi rece sau fierbinte, cu crutoane sau fara, ori de cate ori iei pranzul! Prepara o ciorba de dovlecei dreasa cu smantana dupa o reteta simpla si traditionala, fara cuburi de condimente si alte artificii. Vei simti gustul autentic romanesc de ciorba acrita cu bors, chiar si in toiul verii.

Vinete la gratar cu branza Feta si verdeturi

Daca te-ai saturat de clasica salata de vinete, incearca sa prepari vinetele fripte la gratar, servite cu branza feta si verdeturi, dupa o reteta mediteraneana simpla si rapida. Poti frige legumele atat la gratar in curte, la foc de lemne, cat si la un gratar pentru aragaz.