Ai auzit pana acum de vinete evantai, umplute cu mozzarella, rosii si busuioc? Nu, nu te racoresc, dar sigur te satura! Sunt numai bune de facut vara si de mancat chiar si reci, daca iti raman de la o masa la alta.

Ingrediente

4 vinete medii 200 ml suc de rosii 3-4 rosii frunze de busuioc 150 g mozzarella 2 catei usturoi 2-3 linguri ulei de masline 100 g pesmet 4 linguri parmezan ras sare piper
Mod de preparare:

1. Spala vinetele si taie-le felii pe lungime, pastrand feliile atasate la codita.
2. Intr-o tava incapatoare, toarna sosul de rosii, apoi asaza toate vinetele feliate.
3. Printre feliile de vinete strecoara perechi de rosie+mozzarella si frunze de busuioc.
4. Presara sare, piper, usturoiul zdrobit si ulei de masline, apoi infasoara tava in folie de aluminiu si da-o la cuptor pentru 50-60 de minute la 180 de grade, sau pana cand vinetele sunt complet patrunse.
5. Odata scoase de la cuptor, presara vinetele cu amestecul de parmezan cu pesmet, sare si piper. Da vinetele din nou la cuptor 5 minute la foc iute, sau pana cand se rumenesc frumos.

S-ar putea sa-ti placa si:



 

din aceeasi categorie