Nu e gustare mai usoara si mai racoritoate din vara decat o salata de vinete cu maioneza! O faci usor, o condimentezi dupa gust si o servesti cu rosii bine coapte, pana tarziu in vara.

Ingrediente

4 vinete mari 5 linguri maioneza 1 iaurt (150 g) 2 catei usturoi o ceapa mare zeama a 1/2 lamaie 1/2 lingurita boia ardei dulce sare piper

Ingrediente pentru servit

rosii patrunjel
Mod de preparare:

1. Coace vinetele pe gratar sau la aragaz pe toate partile, pana ce se inmoaie uniform. Pe masura ce le coci, pune-le intr-un recipient acoperit cu capac, pentru a se mentine temperatura ridicata.
2. Cojeste vinetele si lasa-le la scurs pentru cel putin 30 de minute, pe un tocator inclinat.
3. Toaca vinetele marunt si combina-le apoi cu maioneza de casa sau de cumparat, un iaurt, zeama unei lamai, 2 catei de usturoi maruntiti fin si ceapa tocata de mana de mana sau de robot.
4. Potriveste salata de vinete cu maioneza de sare si piper, decoreaz-o dupa gust cu rosii si/sau patrunjel si serveste-o racita, cu paine prajita.

S-ar putea sa-ti placa si:


din aceeasi categorie