Pui conopida la murat si ai vrea sa prepari una si pentru mancat acum? Pregateste conopida pane dintr-o capatana de conopida si obtii 4 portii delicioase, numai bune de servit cu un sos de usturoi de casa.

Ingrediente

o conopida medie 250 ml lapte 150 faina 1 ou 250 g pesmet sare piper
Mod de preparare:

1. Curata conopida de frunze si spal-o, apoi pune-o la fiert in apa suficienta, cu un praf generos de sare, pentru 15 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca.
2. Scoate conopida si las-o sa se raceasca complet, incat sa o poti manevra.  Tai-o apoi dinspre spate catre inflorescente, separand buchetelele pe rand unul de celalalt.
3. Bate oul cu laptele, un praf de sare si incorporeaza faina. Trece buchetelele de conopida prin amestecul rezultat, apoi prin pesmet si prajeste-le in baie de ulei, 2-3 minute fiecare.
4. Serveste buchetelele de conopida pane cu o un sos de usturoi pregatit in casa alaturi.

S-ar putea sa-ti placa si: