Cum pui cele mai bune muraturi pentru iarna? Urmand reteta asta, mai ales daca iti place sa ai conopida si gogosari in otet pe masa, alaturi de friptura.

Ingrediente

conopida gogosari 200 g zahar morcov hrean otet apa sare boabe de piper ienibahar ramurele de visin
Mod de preparare:

1. Spala gogosarii si conopida cat mai bine. Taie gogosarii in sferturi si curata-i, iar conopida desfa-o in buchetele.

2. Separat, pune la fiert un lichid compus din:

  • 1 L de otet la fiecare 3 L de apa
  • o lingura de sare de muraturi pentru fiecare litru de lichid (Atentie! Lichid, nu doar apa)
  • 200 g de zahar pentru fiecare 4 L de lichid

3. Cand amestecul fierbe, opareste conopida si gogosarii, apoi scoate-le in recipiente incapatoare, sa se raceasca.

4. Cand legumele s-au racit, asaza-le in borcane de muraturi curate, astfel: un rand de gogosari, unul de conopida, intrepatrunse din loc in loc de morcovi taiati rondele, bucatele de hrean, ienibahar si boabe de piper.

5. La final, in fiecare borcan asaza ramurele de visin. Da lichidul din nou la fiert. Asaza borcanele pe cozi de furculite/cutite, pentru a preveni craparea sticlei.

6. Opareste din nou gogosarii si conopida, de aceasta data turnand compozitia direct in borcan, peste muraturi.

7. Leaga borcanele cu celofan cat inca sunt calde si lasa-le sa se raceasca complet. Muta-le in camara sau in locul de pastrare al muraturilor, pentru iarna.

S-ar putea sa-ti placa si: