Il preferi cremos si suculent, incat sa nu simti ca iti ramane in gat chiar? Incearca puiul in sos gorgonzola, un sus bogat cu branzeturi alese si aromat cu usturoi.

Ingrediente

600 g piept de pui 2 linguri unt sare piper boia de ardei dulce

Ingrediente pentru sosul gorgonzola

300 ml smantana pentru frisca 200 g gorgonzola dulce 1 catel usturoi sare piper
Mod de preparare:

1. Taie pieptul de pui jumatati si asaza-l intr-o tava de cuptor. Unge-l cu putin ulei, apoi presara sare, piper si boia de ardei dulce.
2. Da pieptul de pui la cuptor la 200 de grade pentru 20-25 de minute, sau pana cand carnea se rumeneste bine (o poti si intoarce la jumatatea timpului).
3. In timpul in care se coace puiul, pune smantana pentru frisca la fiert si las-o sa scada aproape jumatate.
4. Adauga apoi bucatele de gorgonzola si amesteca pana ce se topesc, apoi adauga si usturoiul, piperul si potriveste de sare.
5. Toarna sosul fierbinte peste pieptul de pui la cuptor si serveste pieptul de pui in sos gorgonzola alaturi de o garnitura de legume sau de o salata de sezon.