Ciorba de dovlecei dreasa cu smantana
O poti servi rece sau fierbinte, cu crutoane sau fara, ori de cate ori iei pranzul! Prepara o ciorba de dovlecei dreasa cu smantana dupa o reteta simpla si traditionala, fara cuburi de condimente si alte artificii. Vei simti gustul autentic romanesc de ciorba acrita cu bors, chiar si in toiul verii.
Ingrediente
Ingrediente pentru dres ciorba
1. Toaca legumele (morcovii si telina cubulete mici, cartofii cubulete mai mari, dovleceii, cat cartofii).
2. Marunteste ceapa de cutit sau in robotul de bucatarie cat mai fin, apoi caleste-o in 2 linguri de ulei, pana devine translucida.
3. Adauga cartofii, telina, morcovul si un praf de sare, 2 L de apa si lasa ciorba sa fiarba pana cand poti patrunde cartofii usor cu furculita (~15 minute).
4. Adauga apoi ardeiul taiat bucatele si dovleceii, iar dupa 10 minute de fierbere adauga borsul si potriveste de sare.
5. Lasa ciorba sa fiarba alte 5 minute la foc mic, cu capac.
6. Scoate un polonic de zeama de ciorba si adaug-o peste smantana batuta cu oul. Amesteca energic, pentru a preveni coagularea oului sau separarea smantanii, apoi intoarce smantana in ciorba, amestecand iar rapid.
7. Raspandeste patrunjelul maruntit in ciorba si las-o 10 minute acoperita, sa se odihneasca.
8. Serveste ciorba de dovlecei dreasa cu smantana fierbinte sau rece, dupa gust, cu crutoane.