O poti servi rece sau fierbinte, cu crutoane sau fara, ori de cate ori iei pranzul! Prepara o ciorba de dovlecei dreasa cu smantana dupa o reteta simpla si traditionala, fara cuburi de condimente si alte artificii. Vei simti gustul autentic romanesc de ciorba acrita cu bors, chiar si in toiul verii.

Ingrediente

4 dovlecei medii 2 morcovi 2 cartofi o telina cu frunze (cat un pumn) o ceapa 1 ardei gras 800 ml bors 2 linguri leustean tocat marunt 2 linguri ulei sare

Ingrediente pentru dres ciorba

200 g smantana grasa 1 ou
Mod de preparare:

1. Toaca legumele (morcovii si telina cubulete mici, cartofii cubulete mai mari, dovleceii, cat cartofii).
2. Marunteste ceapa de cutit sau in robotul de bucatarie cat mai fin, apoi caleste-o in 2 linguri de ulei, pana devine translucida.
3. Adauga cartofii, telina, morcovul si un praf de sare, 2 L de apa si lasa ciorba sa fiarba pana cand poti patrunde cartofii usor cu furculita (~15 minute).
4. Adauga apoi ardeiul taiat bucatele si dovleceii, iar dupa 10 minute de fierbere adauga borsul si potriveste de sare.
5. Lasa ciorba sa fiarba alte 5 minute la foc mic, cu capac.
6. Scoate un polonic de zeama de ciorba si adaug-o peste smantana batuta cu oul. Amesteca energic, pentru a preveni coagularea oului sau separarea smantanii, apoi intoarce smantana in ciorba, amestecand iar rapid.
7. Raspandeste patrunjelul maruntit in ciorba si las-o 10 minute acoperita, sa se odihneasca.
8. Serveste ciorba de dovlecei dreasa cu smantana fierbinte sau rece, dupa gust, cu crutoane.

S-ar putea sa-ti placa si: