Iti place ciorba de burta, dar nu si carnea din ea? Trebuie neaparat sa incerci varianta mai simpla si mult mai rapida: ciorba de burta falsa, facuta cu ciuperci pleurotus, ce imita tare bine fasiutele de carne. In 40 de minute, ciorba de burta falsa e gata de servit!

 

Ingrediente pentru ciorba

1/2 kg ciuperci pleurotus 2 morcovi un ardei 100 g afumatura 500 ml bors 3 linguri ulei sare

Ingrediente pentru dres ciorba

200 g smantana grasa 3 galbenusuri 3 catei usturoi

Ingrediente pentru servit

ardei iute 1 lingura otet gogosari murati
Mod de preparare:

1. Toaca ceapa, ardeii si afumatura marunt. Separat, da morcovii pe razatoarea mica, iar ciupercile pleurotus taie-le fasii subtiri, similare ca aspect cu fasiile de burta.
2. Caleste ceapa pentru 1 minut in oala de ciorba, apoi adauga ardeiul, morcovii, afumatura, usturoiul maruntit si ciupercile.
3. Amesteca in mod constant pentru 2-3 minute, sau pana cand ciupercile se schimba la culoare.
4. Adauga apa fiarta, pentru a nu scadea temperatura ingredientelor, un praf generos de sare si lasa compozitia sa fiarba 10-15 minute.
5. Dupa 10 minute, adauga borsul si lasa ciorba de burta falsa sa dea in clocot.
6. Combina smantana cu galbenusurile si omogenizeaza, apoi adu 2-3 polonice de zeama din ciorba peste smantana, amestecand rapid, sa nu se coaguleze oul.
7. Adu smantana cu galbenus peste restul de ciorba, amesteca bine si da ciorba de pe foc.
8. Potriveste ciorba de burta falsa de sare si serveste-o fierbinte, cu ardei iute, gogosari murati si/sau o lingura de otet.