Nu stii ce sa mai pregatesti de post? Mai ales daca ai niste ardei copti pusi la borcan, supa-crema din reteta asta se face numaidecat. Incearca o supa-crema de ardei copti, servita cu crutoane crocante si lapte de cocos, pentru o consistenta cu adevarat cremoasa!

Ingrediente

350 g ardei rosii mari 2 morcovi 1 bucatica telina 2 catei usturoi o ceapa medie 1/2 legatura patrunjel sare piper 2 frunze dafin 2 linguri ulei crutoane - pentru servit lapte de cocos - optional
Mod de preparare:

1. Coace ardeii pe plita sau la cuptor si rumeneste-i bine de tot. Curata ardeii de coaja si de casuta de seminte, apoi marunteste-i de cutit.
2. Caleste ceapa maruntita cu morcovii taiat grosier, telina taiata bucati si usturoiul feliat.
3. Adauga apoi restul de ingrediente, inclusiv foile de dafin, toarna cca 2 L apa si adu supa-crema de ardei la punctul de fierbere, la foc mare.
4. Da focul mic si asaza capacul pe supa-crema de ardei. Fierbe legumele pentru 20 de minute, pana ce poti patrunde foarte usor legumele cu furculita, apoi scoate foile de dafin.
5. Mixeaza legumele cu un mixer vertical, pana ce obtii o crema fina. Serveste supa-crema de ardei cu crutoane si cu lapte de cocos, daca tii post.