Treci postul mult mai usor daca ai idei variate din care sa te inspiri, iar tocanita de ardei copti este atat de usoara si rapida, incat sigur o vei pregati si dupa ce trece postul. Merge de minune mai ales vara, cu ardei romanesti aromati si proaspeti, dar si in extrasezon cu ardei conservati.

Ingrediente

10 ardei (culori diferite) 2 cepe 1 catel de usturoi 2 conserve rosii cuburi (800 g) 2 linguri ulei de masline 2 linguri smantana vegetala sare piper 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
  1. Coace ardeii pe plita, in tigaie sau la cuptor, pana ce se inmoaie bine. Curata-i si lasa-i deoparte. Toaca ceapa si usturoiul marunt, apoi caleste-le in uleiul de masline pentru 4-5 minute, agitand legumele constant, pentru a se gati uniform.
  2. Pune ardeii taiati fasii lungi sau cuburi peste ceapa, adauga 4-5 linguri de apa si lasa tocanita la foc mic, cu capacul pus, pentru 5-7 minute.  Adauga rosiile cuburi si un praf de sare, amesteca bine si pune din nou capacul cratitei.
  3. Dupa alte ~10 minute (mai adauga putina apa, daca e necesar), da tocanita de pe foc, potriveste-o de sare si piper, apoi presara patrunjelul tocat marunt.
  4. Serveste tocanita de ardei copti cu o lingura de smantana/iaurt, daca mananci de dulce, sau cu putina smantana vegetala, daca tii post. Alaturi, poti servi si o portie de mamaliguta.

Sfat util:

✽ Daca ai ardei copti conservati, ii poti folosi pentru a prepara aceasta tocanita. Va dura chiar mai putin astfel, insa gustul va fi putin diferit.

S-ar putea sa-ti placa si:

Sarmale in foi de varza cu ciuperci – Reteta de post

Salata de broccoli cu branza tofu

Varza scazuta cu ciuperci