Ciupercile sunt un aliment perfect de consumat in post, deoarece iti pot oferi acei nutrienti de care corpul tau are atata nevoie. Pregateste niste ciuperci umplute de post, cu legume bine combinate si aromate, care te vor face sa treci mai usor peste pofta de dulce.

Ingrediente

800 g ciuperci curatate de coaja si codite 200 g pesmet proaspat, de casa 2 lingurite oregano 3 catei usturoi 1 morcov 1 ardei o ceapa o legtura patrunjel 3 linguri ulei de masline sare piper
Mod de preparare:

1. Curata ciupercile si pastreaza jumatate dintre codite, pe care apoi le maruntesti.
2. Pregteste pesmet proapsat, de casa, din 4-5 felii paine toast maruntite, date prin robotul de buctarie.
3. Combina pesmetul cu oregano, separa 3-4 linguri din pesmet, apoi lasa-l deoparte, apoi toaca marunt restul legumelor.
4. Frige legumele, inclusiv o parte din coditele ciupercilor, in uleiul de masline incins: intai caleste ceapa maruntita, apoi adauga usturoiul maruntit si restul de legume, urmate de pesmetul facut in casa si oregano.
5. Incorporeaza patrunjelul maruntit, potriveste de sare si piper si umple ciupercile cu legumele si pesmetul.
6. Deasupra compozitiei, presara pesmetul separat peste ciupercile umplute cu legume.
7. Da ciupercile la cuptor la 200 de grade timp de 20-25 minute, sau pana cand ciupercile se rumenesc bine.